Ikony pro den: 30. 12. (17. 12.)

31. NEDĚLE PO 50nici; o hostině a hostech
Neděle praotců Božího národa – všech starozákonních svatých žijících před Zákonem i po udělení Zákona – od Adama po Josefa Snoubence; i proroků až po Zachariáše a Jana Křtitele. Adama a Evy i Ábele a Sétha, Enocha, Joba, Noé, Melchisedeka; patriarchů Abrahama a Sáry, Izáka a Rebekky, Jákoba a Ráchel i Josefa Sličného, Judy a Lévi a ostatních z dvanácti synů Israele; Mojžíše i Árona, Jozue, Debory, Gedeona,  Samsona, Ruth, Jesse, Davida, Šalomouna; proroků Samuele, Eliáše, Isaiáše, Ezechiele, Daniele a mnoha dalších.

Významný svatý Pror. Daniel a tři mládenci – Ananiáš, Azariáš a Misail (600 př.Kr.) • Ct. Daniel Vyznavač, ve schimě Stefan (10. st.); svt. Dionýsios, archiep. egyptský (+ 1624)

Prorok Daniel
Základní velikost
Větší velikost
Svt. Dionýsios Zakynthský, arcibiskup Eginský
Základní velikost
Větší velikost
Tři mládenci v babylonské peci ohnivé
Základní velikost
Větší velikost
Пророк Даниил и святые три отрока Анания, Азария и Мисаил
Základní velikost
Пророк Даниил
Základní velikost


Zde uveřejňované textové i obrazové materiály jsou chráněny autorskými právy. Můžete však umístit na svých webových stránkách průběžně obnovovanou informaci o aktuálním dni (i s ikonkou světce toho dne) dle pravoslavného kalendáře. Podmínky a technické provedení k umístění skriptu zobrazujícího kalendářní data z tohoto serveru najdete zde.